Aviator Güneş Gözlüklerini Klasikleştiren Ünlüler

13-03-2023 16:50
Aviator Güneş Gözlüklerini Klasikleştiren Ünlüler
Uçuş sırasında hava pilotları için optimum koruma ve güvenlik sağlamak üzere tasarlandılar. Çünkü bu tasarımın, insan gözünün tüm görüş alanını kapsamak ve iletilen görünür ışık miktarını önemli ölçüde azaltmak gibi fonksiyonları vardır. O zamandan trend olan Aviator, geliştirildi ve ana akım stillerine girerek klasikleşti. Haydi bu kadar tarih dersi yeter! Şimdi avilator model gözlükleri klasikleştiren ve popülerleştiren ünlüleri beraber keşfedelim!


Vahşi Bir Marlon Brando


Marlon Brando, “A Streetcar Named Desire”dan “The Godfather”a kadar zamanının en iyi oyuncularından biriydi. Oyunculuğuyla ekranı aydınlattı ve karakterleriyle hepimizin içine işledi. Ama onu çoğumuz için star yapan şüphesiz; koyu Aviator güneş gözlüğü, deri ceket, mavi kot pantolon ve motosiklet şapkasıyla tanıdığımız Johnny Strabler’dı. 1953 yapımı “The Wild One” filminin motorcu kötü çocuğu imajı, 1950'lerde Brando ile birlikte ikonik hale geldi. Tom Cruise ve Johnny Depp'in karakterleri de aviator model gözlükleri; baş belası, sıra dışı, asi ve çok yönlü havalı erkekler ve kızlar için bütünleyici bir aksesuar olarak sağlamlaştırdı.

Robert Redford'un altın havacıları


Robert Redford, 2000'den sonra doğanlar için az bilinen bir yıldız olabilir. O; 60'larda, 70'lerde ve 80'lerin bilinen yıldız aktör ve yönetmenlerinden biri. En çok “Butch Cassidy ve Sundance Kid”, “Out of Africa” ve ”The Way We Were” gibi filmleri ile tanınıyor. Ama biz çerçevelere geri dönelim! 1975 yapımı “Condor'un Üç Günü” filminde Rob, parlak altın çerçeveli ve şeffaf lensli bir çift aviator tarzı gözlük takmıştı. Özellikle bu film ile Robert Redford, aviator gözlüklerin en bilinen destekçilerinden biri oldu.

Tom Cruise & Aviator


En bilinen Aviator temsilcisini dışarıda bırakacağımızı mı düşündünüz!? 1986 yapımı "Top Gun" filminde Maverick rolünde oynayan Tom Cruise, gözlük seçimi ile de çok konuşuldu. Bu ses getiren gözlükler, gold çerçeveleri ve koyu lensleri ile Ray-Ban klasiği Aviators'tan başkası değildi. Dönemin popülerliği en yüksek olan film karakterlerinden biri olan Top Gun sayesinde, aviator model gözlükler klasikleşme yolunda bir level daha atladı!

Jennifer Lopez


Jennifer Lopez, güneş altında her tarz güneş gözlüğü modelini takmış gibi görünüyor. Ama vazgeçilmez tercihlerinden biri var ki o da Aviator! Onu 2000’li yıllarda pek çok kez açık ve koyu tonlu aviator modellerle gördük. Ve ne yalan söyleyelim, Aviator model gözlükler onunla resmen parlıyor ve zamanın ötesine geçiyor!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.